Öntözőrendszer

Szeretné, ha valaki levenné a válláról az kert locsolásának terhét? Telepíttessen öntözőrendszert!

öntözőrendszer - kertepito.com
öntözőrendszer - kertepito.com

Öntözőrendszer

Az öntözőrendszer olyan – szinte elengedhetetlen – eszköz, melynek segítségével a kertek, és a zöld területek megőrizhetik frissességüket és egészségüket.

Az öntözőrendszer jelentősége és technikai háttere

A megfelelő vízellátás elengedhetetlen a kertek számára. Ahhoz, hogy a növények virulóan és egészségesen fejlődjenek, az öntözőrendszerek precíz és optimalizált működése nélkülözhetetlen. De mi is pontosan az öntözőrendszer?

Ez a rendszer nem más, mint egy gondosan tervezett csőhálózat, amelyet a kert méreteihez és adottságaihoz igazítva helyeznek el, és amely zónákra osztja a kertet az egyenletes öntözés érdekében. Ezt a hálózatot csepegtetőkkel, szórófejekkel és vízporlasztókkal látják el, amelyek közvetlenül a talaj felszínén vagy akár alatta működnek.

Az egész rendszer szívét az elektromos vezérlőegység képezi, amely irányítja a szelepeket. Ezáltal biztosítja, hogy a növények a megfelelő időben és mennyiségben kapják meg a vizet. Az eső- és fagyérzékelők további kényelmet és hatékonyságot biztosítanak, hiszen automatikusan alkalmazkodnak az időjárási körülményekhez.

Az öntözőrendszer jelentősége és technikai háttere

Ez a rendszer “agya”, amely lehetővé teszi a programozhatóságot. Az öntözési időzítést, gyakoriságot és intenzitást kezeli, és lehetővé teszi, hogy a különböző zónákban eltérő öntözési beállításokat alkalmazzunk. Korszerű vezérlők távoli hozzáférési lehetőségeket is kínálnak, így a rendszer működése közvetlenül okostelefonról vagy számítógépről is szabályozható.

Ez egy intelligens eszköz, amely képes érzékelni az esőt, és az esős időben automatikusan kikapcsolja az öntözőrendszert, ezzel megelőzve a felesleges vízpazarlást. A környezet- és költségtudatos kertészkedés elengedhetetlen eszköze.

Ezek a szelepek irányítják a vízáramlást az öntözőrendszer különböző zónái között. Az elektromos vezérlőegység alapján nyitnak vagy zárnak, biztosítva a megfelelő mennyiségű víz eljutását az egyes zónákba.

öntözőrendszer - kertepito.com
öntözőrendszer - kertepito.com
öntözőrendszer - kertepito.com
öntözőrendszer - kertepito.com

A kert különböző részei különböző vízigényekkel rendelkeznek. A szórófejek különböző típusai, mint a rotoros, a permetező vagy a mikroszóró, lehetővé teszik az öntözési igények testreszabását.

A vízvezeték rendszer felel a víz megfelelő szállításáért. A csövek kialakítása és minősége kulcsfontosságú az egyenletes nyomás és az időtállóság szempontjából.
A csőhálózat csatlakozásainak és ágazatainak létrehozásához szükségesek. Minőségi fittingek és idomok garantálják az öntözőrendszer hosszú élettartamát és megbízható működését.
Különösen akkor fontosak, ha az öntözés forrása nem közvetlenül a vezetékes víz. A szivattyú biztosítja, hogy a víz megfelelő nyomással áramoljon az egész rendszerben, így a növények optimális mennyiségű vizet kapnak.

Az öntözőrendszer előnyei:

  1. Időtakarékosság: Egy ilyen rendszer segítségével jelentős időt és vizet takaríthatunk meg.
  2. Egy gyönyörű kert: A rendszeres öntözésnek köszönhetően a kert mindig tökéletesen néz ki.
  3. Egészség: A porlasztás csökkenti a pollenkoncentrációt és javítja a levegő minőségét.
  4. Gondtalan nyaralás: Az automatikus öntözéssel nem kell aggódni a kertért távollétünk alatt.
  5. Gazdaságosság: Hosszú távon megtakaríthatjuk a vízköltséget és növelhetjük ingatlanunk értékét.
Összegezve tehát, az öntözőrendszer nem csupán egy luxus a kertészek számára. Ez egy olyan beruházás, amely hosszú távon megtérül, és amely a kertek egészségét és szépségét garantálja. Ha Ön is szeretne egy virágzó és egészséges kertet, az öntözőrendszer a legjobb választás.
öntözőrendszer - kertepito.com

Hunter öntözőrendszer

Locsolja kertjét Ön is a világ egyik vezető márkájának termékei segítségével! A Hunter öntözőrendszerek a legjobbak közé tartoznak, mert:

Megbízható minőség

A Hunter öntözőrendszerek amerikai gyártmányú, kiváló minőségű, strapabíró és időtálló anyagokból készültek – nem hiába a Hunter a világ egyik vezető márkája.

Elérhető áron

Kiváló minősége ellenére a Hunter öntözőrendszerek elérhető, pénztárcabarát áron telepíthetők kertjébe, ezért az árért pedig hosszú évekig tartó, stabil minőséget kap.

A Hunter öntözőrendszereket leggyakrabban családi házak kertjeiben, kisebb-nagyobb szabadtéri parkokban, valamint iskolák, óvodák és egyéb intézmények udvarán használják, hiszen hatótávja miatt ezeket a területeket képes kiválóan lefedni. A Hunter öntözőrendszerek anyaga olyannyira strapabíró, hogy 2-5 év garanciát vállalunk az anyagra, a szerelésére pedig minimum 1 év, de akár élethosszig tartó garanciát is bátran be merünk vállalni. Kell ennél több bizonyíték?

Gyakori kérdések a Hunter öntözőrendszerekkel kapcsolatban

Mennyibe fog kerülni? Hogyan szerezze be? Mi a teendő, ha elromlik? Bármilyen kérdéssel fordulhat hozzánk, mi választ adunk rá!

Hunter öntözőrendszer
telepítése

Amennyiben úgy dönt, hogy a Hunter öntözőrendszerrel végeztetné el a kert vagy park öntözését, keressen minket bizalommal! Az öntözőrendszer megtervezésétől a szükséges elemek beszerzésén át egészen a telepítésig és karbantartásáig mindenben számíthat ránk.

Hunter öntözőrendszer
tervező

Szeretné ellátni kertjét rendszeresen vízzel, de nem tudja, hogyan helyezze el az öntözőrendszert? A kertjében lévő növények igényeitől is nagyban függ, hogyan rendezzük el az öntözőrendszer szórófejeit, éppen ezért, a pontos öntözőrendszer tervezést egy személyes terepszemle után, Önnel együtt hajtjuk végre. A tervezés során pontos képet kap arról, hogyan fog dolgozni a Hunter öntözőrendszer a kertjében, az árajánlatot pedig ez alapján készítjük el, személyre szabva.

Hunter öntözőrendszer teléiesítése

Minden öntözőrendszernek van egy nyugalmi időszaka: a tél. Ilyenkor kellő mennyiségű nedvesség jut a talajba, nincs szükség utánpótlásra, ezért az öntözőrendszereket pihentetjük. A fagyok beállta előtt azonban az öntözőrendszert téliesíteni kell, hogy tavasszal ismét kiválóan működhessen. Önnek ezzel sem lesz dolga – a Durucz kert csapata megcsinálja!

Hunter öntözőrendszer árak

Hunter öntözőrendszer telepítés árak

A Hunter öntözőrendszer telepítésének ára magában foglalja a szükséges elemek beszerzését, valamint a munkadíjat is. Ez nagyban függ az öntözni kívánt terület méreteiről, valamint a szükséges szórófejek darabszámától és elhelyezkedésétől. Kérjen személyre szabott árajánlatot még ma!

Rain bird öntözőrendszer

A másik jóhírű, amerikai gyártmányú öntözőrendszer, amit bizalommal ajánlunk – azonban nem akárkinek.

Hosszan tartó minőség

A Hunter márkához hasonlóan a Rain Bird öntözőrendszerek is masszív, strapabíró anyagból készülnek, amelyre a telepítés után, megfelelő karbantartással hosszú évekig nem érkezik panasz.

Kiváló ár-érték arány

Más, jóval silányabb márka termékeihez képest a Rain Bird öntözőrendszer árai nem sokkal magasabbak, minőségben azonban jóval versenytársai felett jár.

A Hunter öntözőrendszerekkel ellentétben a Rain Bird öntözőrendszereket kifejezetten nagy terek ellátására tervezték. Szórófejeik hatótávolsága, anyagaik összetétele, valamint a rendszer felépítése mind-mind lehetővé teszik, hogy bármekkora park vagy sportpálya ápolásában részt vehessen – mindezt ráadásul környezetbarát módon! A Rain Bird öntözőrendszerek forgó alkatrészeinek kenése ugyanis kizárólag vízzel történik, ezzel elkerülve, hogy olajjal szennyezze a talajt munka közben. Mindemellett víztakarékossága, egyszerű üzemeltetése és folyamatos fejlesztése teszi a Rain Bird márkát még népszerűbbé.

Gyakori kérdések a Rain bird öntözőrendszerekkel kapcsolatban

Honnan szerezhető be? Mennyibe kerül a telepítése? Hogyan kell karbantartani? Nálunk minden kérdésére választ kaphat – keressen minket bizalommal!

Rain bird öntözőrendszer
telepítése

Amennyiben Rain Bird öntözőrendszert szeretne telepíteni sportpályája, vagy birtoka locsolására, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy az Ön számára leginkább ideális felállást megtervezhessük, majd kivitelezhessük.

Rain bird öntözőrendszer
tervező

Annak érdekében, hogy Ön a lehető legnagyobb felületet öntözni tudja Rain Bird öntözőrendszerével, szükség lesz egy alaposan átgondolt tervrajzra. Ezt az öntözni kívánt terület méreteinek és adottságainak ismeretében Önnel közösen készítjük el.

Rain bird öntözőrendszer teléiesítése

Rain Bird öntözőrendszerének megtervezése és telepítése mellett rendszeres karbantartását is vállaljuk. Ebbe bele tartozik az öntözőrendszer téliesítése, még a reggeli, talajmenti fagyok beállta előtt, hogy az öntözőrendszert ne érje fagykár a hideg hónapok alatt.

Rain bird öntözőrendszer árak

Rain bird öntözőrendszer telepítés árak

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni Önnek, szükségünk lesz egy pontos telek alaprajzra, valamint az egyéni elképzeléseire egyaránt. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen személyre szóló árajánlatot még ma!

Tippek és tapasztalatok

Kapcsolódó bejegyzéseink

Kertépítés magazinunkban rengeteg inspirációt, ötletet, hasznos, gyakorlati útmutatót talál.

Füvesítés

Térkő burkolatok és kerti utak építése

Sziklakert

Hogyan alakítsa ki a kertjét, milyen stílus most a trendi?

Kerttervezés

Hogyan gondoskodjon a vetett fű szépségéről?

Öntözőrendszer képek

Öntözőrendszer referenciák

Inspirálódjon a csodaszép kertekből, nézze meg legutóbbi munkáinkat, és hagyja, hogy szavaink helyett az eredményeink beszéljenek!

Tudástár

Tudástárunkban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a kertépítéssel, kertszépítéssel és kert fenntartásával kapcsolatban.

Öntözőrendszer

Vállaljuk családi házak, kertek öntözőrendszerének kivitelezését, karbantartását, javítását.

fenyokereg

Fenyőkéreg

Hol és hogyan alkalmazza a fenyőkérget kertjében? A válaszokkal segít Önnek a Durucz kert csapata!

Ajánlólevél

Megrendelőink véleménye

Egyeztessen időpontot,
személyes találkozót!

Legyen Önnek is csodás kertje: hívjon fel, és egyeztessünk egy időpontot, amikor elmeséli álmait!

+36 30 541 9921

Kapcsolat

Írja meg kérdéseit!