Esővízgyűjtés

Locsolja kertjét környezet- és pénztárcabarát módon! Az esővíz gyűjtés gazdaságosabbá teszi kertje fenntartását.

Az esővízgyűjtő

Az esővíz rendkívül környezetbarát, ugyanakkor gazdaságos megoldás is, így a bolygónak és pénztárcájának is jót tehet!

Esővízgyűjtő tartály

Az esővízgyűjtő tartállyal nagy mennyiségű csapadékot gyűjthet össze, amit újrahasznosíthat kertje gondozásához.

Esővízgyűjtő hordó

Kisebb kertekbe ideális lehet az esővízgyűjtő hordó, ami praktikus megoldást jelent az öntözések költséghatékony megoldására.

Ön is odafigyel a takarékosságra, és igyekszik csökkenteni ökológiai lábnyomát? Ha igen, akkor az esővízgyűjtő hordó igazán tetszeni fog Önnek! Miért ne hasznosítaná azt, amit a természet ad? Számoljon le az öntözés okozta magas vízszámlákkal, és fordítsa előnyére a természet erejét. Élvezze önfenntartó kertje összes előnyét, és valósítsa meg álmai udvarát, ami nem csak szép lesz, de praktikus is!

Esővíz gyűjtés Magyarországon

Az ország határán túl egyáltalán nem ismeretlen jelenség a kertekbe épített esővíz tároló. Érdekes módon az esővíz gyűjtés Magyarországon kevésbé elterjedt, aminek számtalan oka lehet. Ha a telepítésben eddig Önt azt gátolta meg, hogy nem talált megfelelő kertépítőt, aki szakszerűen (ás esztétikusan!) megtervezné és kivitelezné az esővíz tárolót, akkor jó hírünk van: a legjobb helyen jár! A legnagyobb kihívást jelentő kerttel is megbirkózunk és segítünk, hogy kertje igazán környezetbarát legyen.

A jövő vívmányai sokszor a régmúlt praktikáin alapulnak. Az esővíz újrahasznosítása egészen ősi szokásunk, miért is kellene ennek hátat fordítanunk? Ötvözze a régi idők módszereit a modern technológiával, így is még exkluzívabbá téve a kertet, és az általa nyújtott örömöket. Ezzel a technikával nem csak a múlt előtt tiszteleg, de sokat tesz egy élhetőbb és zöldebb jövőért is.

Szikkasztás

A túlfolyó, felesleges víz elvezetése nem mindig könnyű feladat. A szikkasztó ebben lehet segítségére.

Csapadékvíz szikkasztás

A járdákon átfolyó víz veszélyes is lehet, a földben utat vágó csapadék víz pedig elcsúfíthatja kertje összképét. Gondoskodjon a megfelelő csapadékvíz szikkasztásról és elvezetésről!

Szennyvíz szikkasztás

A szennyvíz megfelelő elvezetése egészségügyi és esztétikai kérdés is egyben. A jól megtervezett szennyvíz szikkasztás elengedhetetlen azokban az otthonokban, ahol nincs hagyományos csatornázás.

Talán úgy gondolja, Önt nem érinti a szikkasztás témaköre, pedig a legtöbb kertes házban komoly gondokat okoz a hiánya. A megfelelő vízelvezetés a tartós megoldások kulcsa, így érdemes időt, pénzt és energiát belefektetni. Segítünk Önnek, elkészítjük az Ön igényeinek megfelelő szikkasztó rendszert, így garantáltan elkerülheti a vízmosásokat, vagy a falak felázását.

Gyakori kérdések az esővízgyűjtéssel kapcsolatban

A megvalósítás első lépése a tervezés. Nézzük, mik a leggyakrabban felmerülő kérdések az esővízgyűjtéssel kapcsolatban!

Esővízgyűjtés házilag

Sokan megpróbálkoznak, hogy házilag hoznak létre esővízgyűjtőt. Fontos azonban tudni, hogy az ereszek alján elhelyezett műanyag hordóknál létezik esztétikusabb megoldás is az esővízgyűjtésre házilag!

Esővízgyűjtés szabályai

A tökéletes esővíz elvezetéshez és gyűjtéshez kiváló tervezés szükséges, így elkerülheti, hogy néhány év múlva újra fel kelljen bolygatni a kertjét. Mi a Durucz kertnél szakértői szemmel tervezzük meg rendszerét, az esővízgyűjtés szabályait betartva.

Esővízgyűjtés olcsón

Az olcsó megoldásoknak gyakran vannak hátulütői. Létezik azonban egy költséghatékony ÉS profi kivitelezés is, aminek nincsenek rejtett költségei. Így nem csak hosszútávon, de rövidtávon is spórolhat a Durucz kerttel!

Tippek és tapasztalatok

Kapcsolódó bejegyzéseink

Kertépítés magazinunkban rengeteg inspirációt, ötletet, hasznos, gyakorlati útmutatót talál.

Füvesítés

Térkő burkolatok és kerti utak építése

Sziklakert

Hogyan alakítsa ki a kertjét, milyen stílus most a trendi?

Kerttervezés

Hogyan gondoskodjon a vetett fű szépségéről?

Tudástár

Tudástárunkban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a kertépítéssel, kertszépítéssel és kert fenntartásával kapcsolatban.

Öntözőrendszer

Vállaljuk családi házak, kertek öntözőrendszerének kivitelezését, karbantartását, javítását.

fenyokereg

Fenyőkéreg

Hol és hogyan alkalmazza a fenyőkérget kertjében? A válaszokkal segít Önnek a Durucz kert csapata!

Ajánlólevél

Megrendelőink véleménye

Egyeztessen időpontot,
személyes találkozót!

Legyen Önnek is csodás kertje: hívjon fel, és egyeztessünk egy időpontot, amikor elmeséli álmait!

+36 30 541 9921

Kapcsolat

Írja meg kérdéseit!