Térkő burkolatok és kerti utak építése

Ahány ház, annyi szokás…tartja a közmondás. Mi kiegészítenénk: …és annyi viakolorozás!

Ha megkérdez két kivitelezőt, hogyan kell szakszerűen térkövet lerakni, garantáltan két különböző választ fog kapni. Kíváncsi a mi véleményünkre?

Térkő ár, térkő minták, térkövezés Budapest és környékén | Durucz kert

Közel 10 éves térkőburkolási tapasztalattal a hátunk mögött biztosan állíthatjuk, hogy kocsibeálló térkövezéséhez a legjobb anyag még mindig a murva, (terheléstől függően) min 15 – 20 cm vastagságban.

Könnyen tisztul, jó teherhordó, a vizet könnyen átengedi, jól tömörödik és nem fagy fel.

Ezt helyettesíti sok „profi” kivitelező sóderrel, kulé kaviccsal, vagy más, olcsóbb anyaggal, amit ráadásul a lehető legvékonyabban tesznek fel, hogy minél alacsonyabb árat adhassanak Önnek az árajánlatban és hogy Ön őket válassza.
Ha gyanúsan olcsó árat ígérnek a kocsibeálló térkövezésére, mindig kérdezzen rá, hogy milyen anyagot fognak felhasználni!

De a legjobb, ha minket választ: garantáljuk, hogy az ár mellett a minőségre is odafigyelünk! Kattintson a videóra és nézze meg, hogyan lesz egy unalmas udvarból gyönyörű kert!

https://youtube.com/watch?v=YU32-z3X6xc

Az ideális kerti út természetesen nem csupán funkcionális, hanem szép is. Mi, a Durucz kertnél a térkő burkolatot ajánljuk autóbeállókhoz, vagy gyakran használt kerti utakhoz, mert ízléses, dekoratív, strapabíró. Az aszfalttal vagy a betonnal ellentétben tovább tart, és ráadásul újrafelhasználható; ha át szeretné rendezni kertjét, akkor a térköveket egyszerűen felszedheti és áthelyezheti.

Térkövezés ár, térkövezés minták, térkövező mester Budapest és környékén | Durucz kert

A térkövek számtalan színben és formában kaphatóak, így garantáltan megtalálja magának a legmegfelelőbbet! Egy szépen ívelő, a kert stílusához illő kerti út alapvetően meghatározhatja kertjének hangulatát – kiemeli és díszíti a zöld gyepfelületet.

A Durucz kert a Barabás téglakő lerakásának nagymestere A Barabás téglakő egy új, magyar fejlesztésű és gyártású térkő, ami ránézésre a bontott téglára hasonlít, azonban sokkal jobb, tartósabb annál – ugyanakkor ára igencsak kedvező!
Használhatja járdákhoz, kocsibeállókhoz, teraszokhoz, de lehet akár kerítést, szegélyt, virágágyást, oszlopot, lépcsőt, támfalat, tűzrakót is építeni belőle. Felhasználási lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok.

alt="Térkövezés ár, térkövezés minták, térkövező mester Budapest és környékén | Durucz kert"

A Durucz kertnél eddig több mint 20 lerakási mintát kísérleteztünk ki a Barabás térkővel (és más térkövekkel is) és még mindig úgy érezzük, hogy vannak benne új lehetőségek!

Ha ezt a fantasztikus, sokoldalú térkövet szeretné látni kertjében, akkor ne habozzon: bízzon meg minket!

Hogyan néz ki a térkő burkolat?
Térkő burkolat mintametszet /oldalnézet/

A metszeten megmutatjuk, hogy milyen az ideális térkövezés. Ahogy már a fentiekben is említettük; egy igazi szakember soha nem spórol az ágyazó rétegen, hiszen ez biztosítja a térkő tartósságát!

A, Térkő burkolat

Gyalogos forgalom: 4-5 cm-es térkő
Gépkocsiforgalom: 6-7 cm vtg. térkő
Nagyobb teherautók alá: 8-10 cm térkő

B, Ágyazó réteg

3 – 5 cm vastag 0 – 4 sóder vagy 2 -4 murva tömörített murva

C, Alépítmény

Legalább 15 – 20 cm vastag változó szemcsenagyságú murvát javaslunk (és használunk). A teherhordó réteg vastagsága a várható terheléstől függ. A teherhordó réteget rétegenként tömörítjük.

D, Szegélykövet támasztó beton

E, Kerti szegély mindig  a térkő vastagságának feléig lesüllyesztve

TIPP: A térkő bevibrálása előtt alaposan tisztítsuk meg a burkolatot az apró szennyeződésektől, és gumilapos lapvibrátort használjunk a térkő vibrálásához. A térkövek méretre vágását térkőroppantóval vagy vizes vágó géppel végezzük!

A térkő fugázása után a térburkolat  azonnal terhelhető! Kattintson a videóra és nézze meg, hogyan térkövezünk mi:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Menü

Kategóriák

Népszerű bejegyzések

Kérdése van? Írja meg nekünk!

Kövesse munkásságunk!