Van élet a beton kerti szegély után, avagy amit a Steinfix szegélyről tudni kell

térkővezés árak - kertepito.com

Zöldell a pázsit, ragyog a napsütötte kis kerti tó, a dekoratív elemek pedig diszkrétek, természetesek, valahogy mégsem elégedett a kertjével? Talán a kerti szegélyhez köthető ez a különös hiány, ami szerencsére könnyen orvosolható. Cikkünkből megtudhatja, mi az a Steinfix szegély, és hogyan mentheti meg vele az összhatást.

Egy kertépítő dilemmái

Elért minket is a változás szele! Régóta követem az angolszász országokban tevékenykedő kertépítő cégeket, és ott találkoztam először ezzel az ötletes megoldással: a szigetországbeliek nem használnak kerti szegélyt a térkő lerakása során, hanem egy úgy nevezet “láthatatlan” műanyag szegéllyel helyettesítik, és azt illesztik a térkő mellé. Kicsit szkeptikus voltam a termékkel kapcsolatban, hiszen a műanyag termékektől mindig is ódzkodtam, és óva intettem ügyfeleim is. De a tapasztalat azt mutatta, hogy minden, kerthez kötődő megoldás, ami Angliából jön, az előbb-utóbb nem csak puszta divattá válik, hanem megérdemelten épül be a kertészeti hagyományainkba.

Éppen ezért én a magam részéről izgatottan vártam a megfelelő alkalmat arra, hogy leteszteljem ezt a fajta megoldást, és jó szívvel ajánlhassam klienseimnek. Ha Ön is hallott már erről az új csodáról és fontolgatja, hogy éljen a lehetőséggel, akkor érdemes mérlegelnie: természetesen egyaránt vannak előnyei és hátrányai.  Elsőként érdemes átfutnia ezt a cikket, hogy teljes képet kapjon a témával kapcsolatban.

Ha Ön is olyan kialakítású kertet szeretne, amelynek egyes elemei diszkréten rejtve maradnak a kíváncsiskodó tekintetek elől, akkor érdemes mérlegre helyezni a pro- és kontra érveket, és ez alapján ítéletet hozni a témában. Mert ahhoz kétség sem fér, hogy sokkal szebb munkát lehet végezni úgy, hogyha eltűnik a hagyományos kerti szegély a térkő mellől.

Steinfix szegélyről feketén-fehéren: az érem napos oldala

Az első tapasztalataink alapján egy Steinfix szegély reklámjában a következőket emelik ki: könnyebb vele dolgozni, nehezebb elrontani, kevesebbet kell vele pepecselni, kevesebb felfordulással jár, végezetül, de nem utolsósorban pedig egyszerűbb korrigálni a hibákat.

De mi is ez az új megoldás? A Steinfix szegély egy kifejezetten könnyen telepíthető elem. Ha egyedül kezdi lerakni, a betonkeverés jó eséllyel elmaradhat, és magát a Steinfix könnyen méretre lehet szabni egy sniccerrel. Nem kell ide erőnlét, egyedül is meg tudja csinálni a szegélylerakás minden egyes fázisát. Ez nem egy kemény fizikai munka – legalábbis ebben az esetben tényleg nem lesz az.

A másik nagy előnye, hogy a térkőhöz lehet illeszteni a szegélyt, nem pedig fordítva. A hagyományos kerti szegélynél komoly megszorításokra számíthatunk: először le kell hogy rakjuk a szegélyt, majd utána foglalkozhatunk csak a térkővel, és ha menet közben van a térkőben egy kis pontatlanság, akkor ennek fényében lehet csak vágni, vagy lehet felszedni és újrarakni a szegélyt.
A Steinfix szegélynél nincs ilyen gond, hiszen ha elér a lerakás végére, egyszerűen hozzáilleszti a láthatatlan szegélyt a térkőhöz, és elégedetten szemlélheti a végeredményt. Így nem fordul a feje tetejére minden, nem kell a rumli után hosszasan rendet rakni. Nincs vágás, nincs por, azaz ebből következően tömören és röviden: nincs pluszmunka sem. Ha mégis úgy adódna, hogy vágásra van szükség (pl.: az íveknél), akkor azt egyszerűen a helyszínen, néhány perc alatt könnyen megoldhatja egy elektromos vagy egy benzines betonvágóval, így nincs meg az a közismert és bosszúsággal teli időveszteség, ami a méréssel és az asztali vizes vágással járt eddig.

Akár Ön szeretné megépíteni a kertjét, akár szakszerű segítséget hív, ezzel a megoldással biztos, hogy gyorsabban készen lesz!

Steinfix szegély közelről

A Steinfix szegély hátrányai

De legyünk igazságosak, és ne felejtkezzünk meg azokról az áldozatokról sem, amelyekkel ez a láthatatlan szegély használata járhat. Elsőként a termék ára az, ami egy kicsit sokkolni szokta a tulajdonosokat.
A beton kerti szegély még mindig olcsóbb (az anyag- és munkadíjat is beleszámítva), de ha munka precízségét, igényességét és esztétikumát nézem, akkor nekem is be kell látnom, hogy a befektetett pénz megtérül a láthatatlan szegély javára.

A másik hátránya a műanyag szegélynek alapjában véve megegyezik a 21. századi fogyasztói társadalom alapproblémájával, azaz maga tartóssága: a folyamatos terhelést kifejezetten nehezen viseli, ezért, ha felmerülnek a speciális szituációk, amelyek kapcsán ilyesmi előfordulhat, akkor nagyon körültekintően kell bánni vele. Hogy ez mikor okozhat az ön számára gondot? Kertépítőként tudom, hogy először a burkolat készül el és utána a kert, hiszen a burkolatok magassága határozza meg a végleges kert szintjét. Így ha kertbe a térkőburkolás után termőföld feltöltésre van szüksége, és a burkolaton át, a szegélyen keresztül kell behordani a több köbméter földet, akkor bizony meggyűlhet a baja a Steinfix szegéllyel. A folyamatos ki- bejárkálás miatt ugyanis a szegélynél megsüllyedhet a föld, és a burkolat szélén lévő kövek könnyen kimozdulhatnak.

Ez az a pont, ahol azt ajánlom, hogy mindenféleképpen kérje tapasztalt kertépítő segítségét: a munkafolyamatok alapos megtervezésével, különös odafigyeléssel és a tapasztalatlanságból eredő bakik elkerülésével ugyanis jelentős összegeket spórolhat. A munkadíjunk jóval kevesebb, mintha tönkretenné az új térkövet, szegélyt, és még egyszer meg kellene rendelni az egészet!

Mennyibe kerül a Steinfix szegély?

Nyilván ez attól függ, mennyire lesz szükség. Azt előre le kell szögeznünk, hogy mindenféleképpen drágább lesz, mint a hagyományos megoldás, erre el kell készülnie!

Ha úgy érzi, részletesebb tanácsadásra, pontos árajánlatra van szüksége, akkor nyugodtan keressen meg minket, felmérjük a terepet, elvégezzük a szükséges kalkulációt, így már pontosan láthatja az összegeket. Ha Ön szeretné telepíteni a Steinfix szegélyt, elmondjuk, honnan érdemes megrendelni, ha pedig minket bíz meg vele, garantáljuk az alapos és igényes kivitelezést.

Így néz ki a térkő kerti szegély nélkül

Ajánlom-e a Steinfix szegélyt kezdő kerttulajdonosoknak?

A válaszom mindenféleképpen igen, akár Ön szeretné felépíteni a kertet, akár kiszervezi nekünk a feladatot. Különös odafigyelést igényel az első időszakokban, de hosszú távon mindenféleképpen megéri, és a kertje csodálatosan szép lesz majd!

Én a magam részéről remélem, hogy hamarosan elterjedt megoldás lesz.

A Durucz kertnél folyamatosan figyeljük a legújabb trendeket, fejlesztéseket, és mindig olyan megoldásokat ajánlunk, ami a legjobb lesz az Ön és kertje számára. Számunkra fontos, hogy őszintén beszélünk az eszközök, alapanyagok előnyeiről és hátrányairól is, hogy a kert valóban szép legyen – hosszú távon is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Menü

Kategóriák

Népszerű bejegyzések

Kérdése van? Írja meg nekünk!

Kövesse munkásságunk!