Szegély, tipegő, mulcs

Ugye ilyet nem szeretne látni a kertjében?

A faszegély egy időben úgy burjánzott a kertekben, mint a gyomnövény; mindenki, aki ízlésesen szerette volna berendezni kertjét, az olcsó és látványos faszegély mellett döntött.

Azonban ez a megoldás csak rövid ideig látványos; a tulajdonosoknak hamar rá kellett döbbennie, hogy a faszegéllyel bőven akadnak problémák:

Mi a Durucz kertnél régen leszoktunk már a faszegély használatáról.

Miért ajánlanánk egy átmeneti módszert, ha sokkal esztétikusabb, tartósabb megoldások is léteznek?

Ha egyszerű, könnyen kezelhető megoldást szeretne kertjébe, akkor mi a térkőből kialakított, süllyesztett ágyásszegélyt javasoljuk Önnek.

Az ágyásszegélyt a helyszínen alakítjuk ki, a földbe süllyesztjük, így nem kell vele külön foglalkozni fűnyíráskor. Csak gurítsa végig a fűnyíró kerekét a szegélyen – és a térkő mentén ugyanolyan szép, egységes gyepet kap, mint bárhol máshol a kertben!
Az ágyásszegély rugalmas: bármilyen formát, bármilyen ívet kialakíthatunk, amilyet csak szeretne!

A térkőből készült ágyásszegély ráadásul olcsóbb is, mint a hagyományos faszegély: a legegyszerűbb térkőnek 2013-ban nettó 470 forint volt métere, míg a faszegélyből 850 forintot kellett volna fizetni. A térkőből készült szegély ráadásul semmilyen utólagos kezelést nem igényel – nem kell festeni, nem kell lakkozni, nem kell évente cserélni. Egyszer lerakjuk és kész!

A faszegéllyel szemben – melyből általában csak egyetlen típust talál a barkácsáruházak kínálatában – térkőből rengeteg forma, szín és textúra közül válogathat és a kínálat folyamatosan bővül! Miért lenne kertje ugyanolyan, mint bárki másé?
Válasszon olyan szegélyt, ami teljes egészében megfelel az Ön ízlésének!

Igény esetén a süllyesztett szegélyhez választhat téglát, terméskövet, bazaltot… a lehetőségeknek csak a képzelete szabhat határt!

Attól fél, hogy a térkőből készült szegély lerakása több időt, nagyobb munkát vesz igénybe és fel kell ásni hozzá a fél kertet?
Bízzon meg minket a kivitelezéssel és garantáljuk, hogy a legrövidebb idő alatt, a legkevesebb felfordulással alakítjuk ki ágyásszegélyét!

Kattintson ide és nézze meg referenciáinkat: ilyen gyönyörű, letisztult, igényes ágyásszegélyeket készítettünk eddig megrendelőinknek!

Hamukő kerti szegély

A hamukő egy vulkáni eredetű fagyálló térkő. Nem csak a tűzhányók közelében néz ki jól; az Ön kertjét is díszítheti, kordában tarja a kavicsot, fenyőkérget, mulcsot, elválasztja a virágágyást a zöld gyeptől. A 11 x 11 x 37 centiméteres szegélyelemekből egyenes, vagy íves formákat kialakítva naturális, természetközeli hangulatú kertet kapunk.

Sőt! Idővel a hamukő szegély még természetesebbé válik, hiszen a rendszeres öntözés hatására megtelepszik rajta a moha is, így egy idő után a szegély is kizöldül.

A természetes hamukő szegély ára: 1 300 Ft/fm

Az ár nem tartalmazza a szállítási költségeket és a telepítés munkadíját.

Láthatatlan szegély

Nem szeretne sem fa-, sem térkőszegélyt? Szeretné, ha a virágágyás és a gyep között szinte láthatatlan legyen a válaszfal?
Akkor Önnek a Bauplast műanyag szegélyét ajánljuk!

Ne riassza el a műanyag gondolata: ez a szegély távol áll azoktól a hullámos szörnyetegektől, amelyeket a barkácsáruházak ágyásszegély néven forgalmaznak.
Ez a szegély nem nő bele a növényágyásba, teljesen eltűnik a fű mellett, így hamarosan szinte teljesen láthatatlanná válik.
Ugyanakkor nem igényel extra törődést, nem kell ápolni, nem kell cserélni, fűnyíráskor pedig – mintha ott sem lenne!

Tipegők

A Durucz kert által használt tipegőket egy kis, magyar manufaktúra gyártja többféle színben és mintával. Ránézésre teljesen úgy néznek ki, mintha erdei fenyőből készültek volna, kellemes, meleg, barátságos hangulatot csempésznek kertjébe – ugyanakkor ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben, kopásállóak és strapabíróak, hiszen valójában betonból készültek.

A deszkabeton lapokat egyaránt használhatjuk teraszának, erkélyének burkolására, kerti utak, pihenők kialakítására, a kert egyes részeinek kiemelésére. Bármilyen stílusú kerthez ajánljuk!

Faapríték

Favágás, aprítás és más erdészeti, kertfenntartási munkák mellékterméke a faapríték, amelyet a kertben újrahasznosítva megköti a nedvességet és javítja a talaj minőségét.

Lassítja a párolgást, így szárazabb időszakokban sem kell olyan gyakran locsolnia ágyásait, ugyanakkor lassú bomlása során tápanyagokkal tölti fel a talajt és javítja annak minőségét.

A fenyőkéreggel szemben a legnagyobb előnye, hogy jóval olcsóbb:

Egy köbméter faapríték ára 8 000 Ft (+ szállítási költség), mely 15-20 négyzetméter takarására elegendő 5 centi vastagon. Szemcséi általában 5-8 centiméteresek.

Fenyőkéreg
(mulcs, faháncs)

A mulcs mára az egyik legelterjedtebb talajtakaró; családi házak kertjeiben, lakóparkok, irodaházak parkosított területein, vagy akár a játszótéri játékok alatt is széles körben alkalmazzák.

Nem csupán megtartja nedvességet, de segít megelőzni a gyomosodást is, ráadásul lassú lebomlása során optimalizálja a talaj pH értékét, így hosszú távon javítja a termőtalaj minőségét.

Felhasználási javaslat:

Alapos gyomtalanítás és a terület egyengetése után terítsen el 5-8 centiméter vastag fenyőkérget az ágyásokban.

A fenyőkéreg ára: Egy zsák (80 l) fenyőkéreg 1 450 Ft (+ szállítási költség) mely kb. 1 négyzetméter terület 5 centiméter vastag takarására elegendő.

Minimális rendelési mennyiség: 20 zsák!

Tippek és tapasztalatok

Kapcsolódó bejegyzéseink

Kertépítés magazinunkban rengeteg inspirációt, ötletet, hasznos, gyakorlati útmutatót talál.

Füvesítés

Térkő burkolatok és kerti utak építése

Sziklakert

Hogyan alakítsa ki a kertjét, milyen stílus most a trendi?

Kerttervezés

Hogyan gondoskodjon a vetett fű szépségéről?

Tudástár

Tudástárunkban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a kertépítéssel, kertszépítéssel és kert fenntartásával kapcsolatban.

Öntözőrendszer

Vállaljuk családi házak, kertek öntözőrendszerének kivitelezését, karbantartását, javítását.

fenyokereg

Fenyőkéreg

Hol és hogyan alkalmazza a fenyőkérget kertjében? A válaszokkal segít Önnek a Durucz kert csapata!

Ajánlólevél

Megrendelőink véleménye

Egyeztessen időpontot,
személyes találkozót!

Legyen Önnek is csodás kertje: hívjon fel, és egyeztessünk egy időpontot, amikor elmeséli álmait!

+36 30 541 9921

Kapcsolat

Írja meg kérdéseit!