A kertépítő cég története

Miből lett a Durucz Kert?

A Durucz Kert a 2010-es évek közepe óta Budapest egyik legmeghatározóbb, legismertebb kertépítő cége; főleg magánszemélyeknek dolgozunk, sokukkal már évek óta jó kapcsolatot tartunk fenn, ezért szívesen ajánlanak barátainknak, ismerőseiknek.

De természetesen a kezdet nem volt ennyire egyszerű; kertépítő pályafutásom az iskola mellett kezdtem, egyedül, korlátozott eszközökkel, de olthatatlan tudásvággyal. Édesapám 20 éves szerszámait használtam, melyeket sokszor a metrón, vagy kölcsönautón szállítottam egyik helyről a másikra.

2002 őszén, Kőpataki Sebestyén tanár úrnak köszönhetem az első munkám, ami a megrendelőnek és a tanár úrnak is nagyon tetszett. Ez a kezdeti siker adott erőt, hogy vállaljak máskor is kertészeti feladatokat, és tovább folytassam. Eleinte rendszerint idős hölgyeknél segítettem ásással, metszéssel, a kert rendberakásával, 1-2 év múlva, az iskola befejezése után már saját cégemben dolgoztam önállóan. Rendszeres megrendelőim voltak; eleinte főleg kertfenntartásban kértek segítséget, de egyre több teljes kertépítést rendeltek. Sok, akkori ügyfelemhez a mai napig járok még.

Az elégedett megrendelők továbbadták jó híremet, így ahogy teltek az évek, egyre több megrendelésem lett. Kőrösi Regő barátom készítette nekem az első weboldalt, így már folyamatosan érkeztek az ajánlatkérések, a cég minden évben fejlődött és növekedett.

A kezdeti iskolás vállalkozásból mára már stabil cég lett, két fő tevékenységgel: Budapesten is környékén teljes körű kertépítéssel foglalkozunk, a város déli részén pedig rendszeres kertfenntartással.

Ezt a fejlődést még a válság sem tudta megtörni: mindig sok megrendelőnk volt, a legtöbben kifejezetten velünk akartak dolgoztatni.

2010-ben és 2014-ben lányaim születtek, akik nagyon szeretik a növényeket, és gyakran elkísérnek a munkába, akár kertet építek, akár a kertészetekbe megyek növényt válogatni. Nagy öröm számomra, hogy együtt lehetünk munka közben is, remélem, hogy tovább viszik a családi hagyományt, és együtt építhetjük tovább a jövő kertjeit régi és új megrendelőink számára.

De tapasztalataimat nem csak lányaimmal osztom meg; gyakran visszatérek a régi iskolába előadásokat tartani, 2019 óta cikkeket jelentetek meg a Térkő magazinban, és más, kertépítésekkel foglalkozó újságokban, internetes oldalakon.

Kiépítettem egy partneri hálózatot más kertépítőkkel, így ha egy megrendelő túl messze van, és nem tudnám vállalni, mindig tudok neki olyan kollégát ajánlani, akiknek a munkájáért kezességet vállalok. Tudom, hogy az ő kezük alatt is gyönyörű kertek születnek!

 • 2000: Dísznövény kertész (szakmunkás) lettem
 • 2002: Megalakult a Durucz kert 
 • 2003: Tapasztalatot szereztem Bad Zwischenahn-ban, Németországban
 • 2004: részt vettem a HUNTER cég által indított öntözőrendszer-tanfolyamon (Házi kertek öntözőrendszerének tervezése)
 • 2004: Növényvédelmi tanfolyamot végeztem (II. forgalmi kategória)
 • 2004: részt vettem SUNI KFT által megtartott FIRESTONE Pond liner márkanevű EPDM gumi tófóliával történő munkavégzés technológiájának oktatásán és betanításán
 • 2005: Parképítő és kertfenntartó technikus lettem
 • 2006: elvégeztem az OASE kerti tótechnikai képzését
 • 2008: Létrehoztam a Durucz Kert youtube csatornát, ahol sok hasznos tippet adunk a kertépítéssel kapcsolatban
 • 2010-es évek: A Durucz Kert Budapest egyik legmeghatározóbb és legismertebb kertépítő cége lett
 • 2010, 2014: megszülettek lányaim, akik remélhetőleg tovább viszik a Durucz kertet a jövőben

Szeretném, megköszöni a segítséget Kőpataki tanár úrnak, hogy bízott bennem és elindított a pályán. A családomnak, hogy türelemmel, bizalommal voltak felém. Mák Gergelynek és a uonline.hu-nak,  és Nagy Tímea – birge- szövegírónak, hogy felépítettek nekem egy jó működő weboldalt, és segítenek a kommunikációban. Az első megrendelőimnek, akik engedték, hogy szabadon garázdálkodhassak a kertjeikben, a jelenlegi megrendelőknek, akik bizalmat szavaznak nekem, és Önnek leendő ügyfelem, aki majd minket választ.

Durucz Attila
Parképítő és kertfenntartó technikus

A Durucz Kert már több mint 20 éve tervezi, építi, gondozza a szebbnél-szebb kerteket, és szeretnénk legalább még 20 évig ugyanezzel a lelkesedéssel, lendülettel dolgozni tovább!

A szép kerthez vezető út a Durucz kertnél kezdődik – és az Ön kertjében ér véget.

Üdvözlettel:
Durucz Attila
Parképítő és kertfenntartó technikus
Telefonszám: +36 30 541 9921

Asz.: 22379441-2-13

Szolgáltatásaink

Népszerű bejegyzések

Kérdése van? Írja meg nekünk!

Kövesse munkásságunk!