Kertfelmérés, árajánlat készítés menete

Mire kell odafigyelni a kert kialakítása során?
Ha Ön is sóhajtozva nézi a Pinterest szebbnél-szebb kertjeit, és arról álmodozik, hogy egyszer ilyen környezetben pihenhet majd a hétvégéken, akkor rossz hírünk van: Önt megfertőzte a kert-mánia. A betegség nem gyógyítható, ám könnyedén kezelhető: egy szépen átgondolt és kialakított tervvel a kezében Önnek is lehet varázslatos birodalma az egykori udvar helyén. A mai cikkben lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan is néz ki egy kert kialakítása.

Mitől lesz egy ház igazán otthonos? Szép berendezési tárgyaktól? Néhány egyszerűbb kényelmi szolgáltatás kialakításától? Ha kikerülnek a falakra a családi fotók? Ha mindezek megvannak, és mégsem érzi igazán otthonosan magát, akkor lehet, hogy valamit kifelejtett a listájából. Ne csak a házban rendezkedjen, hanem azon kívül is: a kert kialakítása legalább olyan fontos, mint a nappali színének kiválasztása.

Kertre mindenkinek szüksége van!

Kertgondozás
Fűnyírás és kerti munka

Sajnos mai napig megosztó, hogy ki hogyan vélekedik a kerttel kapcsolatban. Egy társasházban élő ember valószínűleg bármit megadna, ha lehetne egy kis kertje, ahol hétvégén nyugalomban elszürcsölhetné a kávéját, míg a kertes házban élők gyakran nyűgként élik meg a gondozással járó teendőket. Egy dolog azonban egészen biztos: a kert rengeteg örömforrást jelenthet a család minden tagjának és egy igényes udvar lényegesen meghatározza a ház atmoszféráját. Tudta, hogy van megoldás arra, hogy gond nélkül élvezze kertje nyugalmát és szépségét, megterhelő munkák nélkül? Ha már a kert kialakítása során odafigyel, akkor rengeteg időt spórolhat meg magának.

A mai cikkben lépésről-lépésre mutatjuk be, hogyan lesz egy rendezetlen földterületből minden időben kényelmes, baráti és családi összejövetelekre is alkalmas közösségi tér – méghozzá egy korábbi munkánk alapján. Megmutatjuk, hogyan lett egy lejtős, gazos telekből igazi kis édenkert….

A kert felmérés lépései – egy különleges kert esettanulmánya

1. Telefonos felkeresés

A kert kialakítása egy telefonhívással kezdődik, ami során megbeszéljük az ügyféllel az alaptudnivalókat, hogy pontosan miben is kéri a segítségünket. Mivel látatlanban nem tudunk pontos tervekkel szolgálni, ezért fontosnak tartjuk a helyszíni felmérést, amire keresünk egy megfelelő időpontot. Így volt ez a már korábban említett Tímár család esetében is, akik frissen épült házukat szerették volna még tökéletesebbé varázsolni egy hívogató kerttel.

2. Helyszíni felmérés

Ez a munka egyik legmeghatározóbb pontja, ahol megpróbáljuk összeegyeztetni a vágyakat a terület adta adottságokkal. A felmérés során megvizsgáljuk a terület nagyságát, a föld minőségét, és a belőle kialakítható kertvariánsokat. Ha mindez elkészült, akkor készíthetünk egy előzetes árkalkulációt, ami segít a vevőnek az előrelátható költségek megítélésében. Mindez a vevőinknek egyetlen forintjába sem kerül, hiszen ez alapján tudják eldönteni, hogy egyáltalán belevágnak-e a munkálatokba.  Tímárék nem haboztak és kérték kertjük megtervezését, amivel kezdetét vette az ő tündérmeséjük – ami hamarosan valósággá vált.

3. A varázslat, vagyis a kerttervezés

Egy hatalmas méretű kerti pad
Magsaságyás és kerti ágy

Imádom a tervezést, mert segítségével lehetőségem van megmutatni, hogy az álomkert kialakítása bármilyen területből sikerülhet. Természetesen a kreativitásomat az ügyfél igényeihez mérten engedem szabadjára, akik így már egészen valós képet kaphatnak leendő kertjükről – egyelőre csak 2 dimenzióban. Az elkészült tervet mindig átbeszélem a vevővel, hogy az eredmény garantáltan megfelelő legyen.

A tervezés során az egyedi sajátosságokra is megoldást keresünk, így mondhatjuk, hogy nem készül két ugyanolyan kert. Tímárék telkén például egy meredek lejtő állta útjukat, hogy megvalósíthassák a régen vágyott, tetővel fedett teraszukat. Izgalmas kihívás volt, de nem lehetetlen!

– A tervrajzban megmutattuk nekik, hogy csupán némi földmunkára és egy ízléses támfalra van szükség ahhoz, hogy házuk mellett kialakíthassák fedett teraszukat, amit bármilyen időjárás esetén használhatnak akár grillezésre, vagy csak egy kis pihenésre.
– A csapattal a kert többi részére egyenletesen leterített gyepszőnyeget találtunk ki, ami alá vakondhálót, valamint egy kiváló öntözőrendszert is terveztünk, hogy a locsolás miatt se kelljen később aggódniuk.
– A zöld terület mellé ízléses bokrokat és növényeket álmodtunk meg, amik nem csak a kellemes látványról gondoskodnak, de még kitűnő árnyékot is adnak, vagy éppen segítenek megőrizni a kert intimitását.
– A minőségi gyepszőnyegen a gyerekek is vígan játszhatnak, nem kell tartani attól, hogy kikopik.
– A kocsibeállót mediterrán hatású térkővel álmodtuk meg, amit szintén néhány kellemes növény határol.

A Tímár család kertjének ezek voltak a legfőbb szempontjai, de persze minden ügyfél más. Vannak például, akik kisebb tavakat, sziklafalakat, vagy éppen tűzrakó helyeket szeretnének, amik még közelebb hozzák a természet nyugalmát – mi ezeket is szívesen megtervezzük.

A tervek ára azok monumentalitása és bonyolultságuk függvényében alakulnak. A kezdő ár 30.000 forinttól indul, amiért cserébe mi egy egészen új lakókörnyezet látványtervét készítjük el!

4. Árajánlat készítés

Akárcsak a tervezés esetében, az árajánlat is a megvalósítani kívánt tervek, valamint a velük járó munkától és anyagfelhasználástól függően alakulnak. Így Ön valóban csak azért fizet, amire szüksége van. Az ajánlatot követően kérhet módosításokat is, hogy maradéktalanul elégedett lehessen.

5. Megrendelés, a munka ütemezése

Miután az elkészült tervek elfogadásra kerülnek, következik a megrendelés, valamint a szükséges munkák ütemezése. Tapasztalataink szerint ez az egyik legérdekesebb rész a tulajdonosoknak, talán még izgalmasabb is, mint a kert kialakítása, ugyanis ilyenkor kerül kézzelfogható közelségbe, hogy mikortól élvezhetik vadonatúj kertjüket. Ekkor kezdik elhinni, hogy az álmaik valóban teljesülhetnek.

A bemutatott nagy lejtésű kertet, (amelyre fedett teraszt és igényes zöldterületet álmodtak meg, kocsibeállóval) például kéthetes határidővel vállaltuk, amit sikerült is tartanunk. Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy az elvégzendő munkák mennyiségét figyelembe véve ez egy igazán szép teljesítmény volt, amivel a megrendelőnk is meg volt elégedve!

6. A legijesztőbb rész: a kivitelezés elindítása

Öntözőrendszer építés
KPE idomok felszerelése a csőre

Ahhoz, hogy a kert sokáig szép maradjon, számtalan munkálatot kell elvégezni. Ilyen a sövényvágás és -irtás, a talajrendezés, az öntözőrendszerek előkészítése, beépítése, vagy éppen a talajszintezés. Ilyenkor ijesztőnek tűnhet a nagy rombolás, de ez teszi lehetővé, hogy később egy csodálatos kert jöhessen létre. Ezek a munkák tehát alapvető fontossággal bírnak. A Tímár család kertjéből például több tíz köbméternyi földet kellett kiásni munkagéppel, hogy megvalósulhasson a fedett terasz.

7. Az álmok beteljesülnek: a kert kialakítása

Ez az a pont, ahol elkezd testet ölteni a látványterv és szép lassan kirajzolódik az új arculata a kertnek. Napról-napra, sőt gyakran óráról-órára változik a kert, vagyis egyre közelebb kerülhetünk a kívánt eredményhez.

8. Átadás és elszámolás

A legjobb pillanat, amikor az ügyfélnek bemutathatjuk az elkészült kertjét, ami akár azonnal használatba is vehető. Lényegében ez a munkánk gyümölcse, amire mindig jó visszanézni! Ilyenkor kerül sor az elszámolásra is, hiszen csak minőségi és befejezett munkák után számlázunk.

9. Munkánk itt még nem ért véget!

Munkáinkra teljes körű garanciát vállalunk, amit sokéves tapasztalatunk és elhivatottságunk tesz lehetővé, így Önt nem érheti meglepetés.

Nem csak a kertek elkészítését, hanem rendben tartását is vállaljuk heti, kétheti, havi vagy éppen alkalmi jelleggel, az Ön igényei szerint. Bízza ránk kertjét, mert mi megfelelően, szakszerűen gondozzuk, így nem marad más feladata, csak hogy élvezze kertje minden előnyét! Hagyja meg nekünk a „piszkos munkát”!

Most, hogy bepillantást nyerhetett cégünk kert kialakítás folyamatába, nincs más feladata, minthogy e-mailben vagy telefonon felkeressen minket, hogy megvalósíthassuk álmai kertjét!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Kapcsolódó bejegyzések

Menü

Kategóriák

Népszerű bejegyzések

Kérdése van? Írja meg nekünk!

Kövesse munkásságunk!