Növény ültetés

Növények ültetése

Minden, amit a növényültetésről tudni érdemes – egy helyen

A megfelelően megválasztott növényáradat kert egyik legszebb dísze, lelke, és lényege. Legyen szó virágokról, cserjékről, fákról, virágos- vagy sziklakertekről, a növények látványa mindig megnyugtatja az embert. Ha úgy érzi, szeretne saját kertjébe is mesés hangulatot varázsolni a növények segítségével, hívjon minket bátran!

Növény ültetés kerítés mellé

A kertrendezés során az egyik legnehezebb kérdés, hogy mi kerüljön a kerítéshez. Fontos azonban az is, hogy mi ne: a túl szapora, agresszív növényeket, mint például a bambusz, érdemes elkerülni, ahogyan az allergizáló növényeket is, mint a páfrány, vagy az aranyvessző.

Növény ültetés térelválasztónak

A kert egyes részeit nagyszerűen elválaszthatja a sövényekkel, amelyek esztétikumuk mellett kisebb szektorokra osztják a területet, továbbá árnyékot is nyújtanak a forró nyári napokon.

Növény ültetés kerítésdíszítő elemnek

Meglévő, jó állapotú kerítések esetében a kerítés tövébe javasolt ültetni néhány egynyári növényt, amelyekben a meleg hónapok alatt gyönyörködhet.

Növény ültetés szeparáció miatt

Gyakran előfordul, hogy egy-egy teret le szeretnénk választani a kert többi részétől, akár egy kisebb kerítéselemmel. Ennek dekorálására legtöbbször futónövényeket javaslunk, de jól mutatnak itt a mogyoróbokor- vagy tuja cserjék is.

növények-ültetése-kerítés mellé
növény-ültetés-kerítés-mellé

Növény ültetés szabályai

A növény ültetésnek fontos szabályai vannak, amelyek ismeretében mesésebbnél-mesésebb kerteket alkothatunk – nélkülük azonban maximum néhány hónapig tart majd a múló szépség. Bízza a növény ültetést szakemberekre!

Növény ültetési rend

A növények számára fontos az ültetési rend, ezzel biztosíthatja, hogy kertje ne csak esztétikus, de hosszú távon virágzó is legyen!

Növény ültetés ősszel

Őszi növényültetés során az általános növényültetési szabályokon túl érdemes arra is odafigyelni, mit igényel az adott növény a hosszú, fagyos tél előtt ahhoz, hogy tavasszal pompázhasson. Minden növénynek van egyfajta határideje, amelyet túllépve jobb, ha már el sem ülteti.

Tavaszi növény ültetés

Nagy népszerűségnek örvend a tavaszi növény ültetés, azonban sokan elhamarkodottan látnak neki ennek a tevékenységnek, amint megjelenik az első tartós napsütés. Ez azonban hatalmas hiba lehet a növények szempontjából, amelyek érzékenyek az időjárás változékonyságára.

Növény ültetés otthon

Amennyiben úgy dönt, növényt ültetne otthonában, mindenképpen nézzen utána, hogy az adott növény milyen életkörülményeket igényel, és biztosítsa ezeket neki akár a kertben, akár a lakásban, kaspóban ülteti el.

Növény ültetése dézsába

A növény ültetése dézsába egyre népszerűbb az utóbbi években – nem hiába, hiszen a nagy méretű dézsa önmagában is látványos, hát még színes virágokkal borítva! Akár több kisméretű dézsával, akár egy nagyméretű darabbal tervez, a végeredmény mindenképpen lenyűgöző lesz.

Növény ültetés menete

A növény ültetés menete során mindig érdemes egyfajta rendszert követni: kiásni a növény helyét, igény szerint műtrágyával kiegészíteni a földet, valamint arra is figyelni kell, hogy ültetés közben vagy után locsolja – esetleg mindkét alkalommal. A beföldelés során is ügyeljen arra, hogy megfelelő tömörséggel földelje be az ültetett növényt.

Gyakori kérdések az öntözőrendszerekkel kapcsolatban

A növényültetéssel kapcsolatban gyakran merülnek fel olyan kérdések, amelyek az egész művelet alapjául szolgálnak. Lássuk, melyek azok!

Növény beszerzés

Az egyik leggyakoribb kérdés: honnan érdemes beszerezni a növényeket? Nos, ez nagyban függ attól, hogy hazai, egynyári, trópusi vagy örökzöld növényről van szó, egy azonban biztos: kiemelt partneri hálózatunknak köszönhetően a legkülönlegesebb igényeket is professzionálisan nevelt, egészséges növényekkel tudjuk kielégíteni.

Kiemelt ágyás építés

Napjainkban szintén hatalmas népszerűségnek örvend a kiemelt ágyás építése, amely hangulatos és mutatós dísze lesz az Ön kertjének is. A kiemelt ágyás kereteként választhat számtalan fa- és kőtípus közül, attól függően, milyen stílust szeretne viszontlátni a kertben.

Évelő ágysások kialakítás

Az évelő ágyások kialakítása is a kertrendezés része, amiben szívesen segítünk. Csapatunk széleskörű tudással rendelkezik az évelő ágyások megfelelő kialakításáról, így garantáltan tartós lesz a mesés végeredmény!

Dísznövények ültetése

A kert nem csupán örökzöldekből, gyümölcsfákból és egynyári növényekből állhat: lehetőség van dísznövények ültetésére is! Hiszen annyi gyönyörű faj közül választhatunk, amely – kis segítséggel – a hazai időjárás mellett is jól érzi magát.

Növényágyás kialakítás

Növényágyások kialakítására akkor is szükség lehet, ha a kert nagy része egyébként kültéri burkolattal van ellátva. A különleges formájú növényágyások színt és extravaganciát visznek már a legkisebb kertekbe is!

Haszonnövény ültetés

Nincs is annál szebb, mint saját kertjéből szüretelni a vasárnapi ebédhez! A haszonnövény ültetése során nem csak a növény kiválasztása és gondozása fontos, hanem az is, hogy figyelembe vegye a hozamnövelő növénypárosításokat, így Önnek évről évre gazdagabb lehet majd a kertje.

Tippek és tapasztalatok

Kapcsolódó bejegyzéseink

Kertépítés magazinunkban rengeteg inspirációt, ötletet, hasznos, gyakorlati útmutatót talál.

Füvesítés

Térkő burkolatok és kerti utak építése

Sziklakert

Hogyan alakítsa ki a kertjét, milyen stílus most a trendi?

Kerttervezés

Hogyan gondoskodjon a vetett fű szépségéről?

Növényültetés képek

Növényültetés referenciák

Inspirálódjon a csodaszép kertekből, nézze meg legutóbbi munkáinkat, és hagyja, hogy szavaink helyett az eredményeink beszéljenek!

Tudástár

Tudástárunkban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a kertépítéssel, kertszépítéssel és kert fenntartásával kapcsolatban.

Öntözőrendszer

Vállaljuk családi házak, kertek öntözőrendszerének kivitelezését, karbantartását, javítását.

fenyokereg

Fenyőkéreg

Hol és hogyan alkalmazza a fenyőkérget kertjében? A válaszokkal segít Önnek a Durucz kert csapata!

Ajánlólevél

Megrendelőink véleménye

Egyeztessen időpontot,
személyes találkozót!

Legyen Önnek is csodás kertje: hívjon fel, és egyeztessünk egy időpontot, amikor elmeséli álmait!

+36 30 541 9921

Kapcsolat

Írja meg kérdéseit!