Kerti tó építés

kerti-tó
kerti-tavak

Kerti tó

Bízza a kerti tó építést megbízható és tapasztalt szakemberekre, hogy sokáig gyönyörködhessen benne!

A kerti tó megkoronázhatja kertjét: élettel teli és varázslatos hangulatot kölcsönöz a zöldbe. Igazi kis oázist alakíthat ki, ahova odacsalogathatja a környék színpompás madarait is. Ha szeretne hosszan elgyönyörködni a fények játékában a víz felszínén, vagy megirigyelte a Margitsziget pompás tavirózsáit és aranyhalait, akkor Önnek feltétlenül szüksége van egy saját tavacskára.  Egyedi ötleteinkkel az Ön kertjébe is megtaláljuk a legtökéletesebb megoldást, amivel hosszú időn keresztül elégedett lesz!

Kerti tó építése

Egy kerti tó építéséhez érdemes tapasztalt, precíz szakembereket fogadnia. Akik hozzáértő szemmel, megfelelő szakértelemmel mérik fel a terepet, meghallgatják az Ön elképzeléseit és vágyait és őszintén megosztják Önnel véleményüket és meglátásaikat, a tó kialakításának helyével és az építés, kivitelezés részleteivel kapcsolatban. Ha velünk dolgozik, akkor mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az Ön elképzeléseit összeegyeztessük a praktikus megoldásokkal, és a lehető legideálisabb kerti tó jöjjön létre!

Kerti tó tervezés

A kerti tó tervezés során sok dologra kell odafigyelni a hely kiválasztásától kezdve a méret és a mélység meghatározásán át az élővilágig, növényekig, és állatokig. Mi minden részletre kiterjedő terveket adunk Önnek!

Kerti tó kialakítása

A kerti tó kialakítása során is fontosak a részletek, különösen, ha meglévő kertjébe a lehető legkevesebb felfordulással szeretné beépíteni. A technikai kivitelezést bízza profikra!

Kerti-tó-halak
dísztó-építés

Kerti tavakkal kapcsolatos információk

Már a tervezési fázistól kezdve segítünk Önnek a döntésben: összegyűjtöttük a legfontosabb, kerti tavakkal kapcsolatos információkat.

Kerti tó meder

Mekkora legyen a kerti tó medre? Ha nem előre kialakított műanyag mederben, hanem egy fóliás megoldásban gondolkodik, akkor ez elsősorban Önön múlik, és azon, hogy milyen élővilágot szeretne a kerti tóba telepíteni.

Kerti tó szivattyú

Egy minőségi kerti szivattyú elengedhetetlen a tó ideális karbantartása, tisztítása, téliesitése miatt. A kerti tó szivattyú segítségével a tó mellett egy kis patakocskát is kialakíthat.

Kerti tó betonból

A kerti tó kialakítása betonból akkor ajánlott, ha végleges megoldást szeretne – ez esetben viszont különösen érdemes profikra bízni a munkát, mert utólag már nem lehet módosítani!

Kerti tó szabályai

A kerti tó kapcsán számos olyan íratlan szabály létezik, ami megkönnyítheti a kerttulajdonos dolgát annak karbantartásakor, fejlesztésekor. Segítünk Önnek, hogy mi mindenre kell figyelnie egy tó kialakításakor.

Kerti tó ötletek

A tervezés és kialakítás során elsősorban az Ön igényeit vesszük figyelembe, de oldalunkon is tud inspirálódni a kerti tó ötletek között, amikkel egyedivé és izgalmassá teheti a birodalmát.

Kerti tó engedély

Ahhoz, hogy kerti tavat hozzon létre kertjében, hivatalos engedélyre lesz szüksége. Mi is ennek az ügymenete és miért fontos ez? Mi segítünk eligazodni az adminisztráció útvesztőjében is.

Gyakori kérdések a kerti tavakkal kapcsolatban

Munkáink során úgy tapasztaltuk, hogy a kerttulajdonosokban nagyon hasonló kérdések merülnek fel akkor, amikor úgy döntenek, hogy egy kerti tó építésébe vágják a fejszéjüket. Íme, összeszedtük a leggyakrabban felmerülő dilemmákat, és meg is válaszoltuk azokat.

Kerti tó fenntartása

A kerti tó fenntartása elsősorban tisztítást, téliesítést, és az élővilág gondozását jelenti. Szívesen segítünk Önnek a karbantartási kérdésekben, de akár ránk is bízhatja a feladatot.

Kerti tó fólia

A kerti tó fólia a vízfelület kialakításához elengedhetetlen eszköz, amivel teljes mértékben egyedi méretű és formájú tavat alakíthat ki. A fóliák széles választékban kaphatók: a kiválasztásban kérje bátran segítségünket!

Kerti tó tisztítása

Mire kell odafigyelni a kerti tó tisztítása során? Elsősorban a szűrőrendszerre (kiválasztásra és karbantartásra) és a levelek eltávolítására. Egy átgondoltan kialakított kerti tóval nem lesz sok dolga!

Kerti tó halak

A kerti tó halainak kiválasztása nagy körültekintést igényel. Szívesen segítünk Önnek eligazodni a fajok között, hiszen a hal nem csupán egy dísztárgy, hanem egy élőlény, ami csak akkor lesz szép, ha a megfelelő környezetben, jól van tartva!

Kerti tó téliesítése

Ahogy a kert többi részében, úgy a kerti tó téliesítése során is vannak bizonyos időszakos feladatok, amikre oda kell figyelni. A kialakítás során ezeket részletesen elmondjuk Önnek, de ha szeretné, a karbantartással együtt ezt is ránk bízhatja!

Kerti tó karbantartása

Ha beszerezte a megfelelő technikai eszközöket és figyel az ideális körülmények megteremtésére, valamint betartja a tanácsainkat a növények és az állatok telepítésekor, akkor a növények metszésén és visszavágásán, valamint a szűrő és a szivattyú tisztításán kívül nincs más feladata.

Kerti tó növények

Mi alapján válassza ki a kerti tó növényeket? Fontos, hogy a tó méretei arányosak legyenek a növények méreteivel, figyeljen oda azok fény- és vízigényére, illetve arra is, milyen talajról és tápanyagokról kell gondoskodnia. További tanácsokra van szüksége a témában? Keressen fel minket!

Kerti tó árak

Honnan tájékozódhat a kerti tó árakkal kapcsolatban? A legegyszerűbb az, ha árajánlatot kér, hiszen minden kert, tó, más, így a neten található sablon-árak nem biztos, hogy valóban fedik a valóságot.

Kerti tó építés árak

Szeretné, hogyha a kerti tó kialakításakor nem érné meglepetés a költségekkel kapcsolatban? Ha velünk tervez, a végösszeg nem egy zsákbamacska! Pontosan tudni fogja, hogy mivel számoljon, a hozzá tartozó árakkal, alapanyagokkal, kiegészítők költségeivel együtt. Nincsenek rejtett költségek, csak átlátható tervek!

Kerti tó árak 2021

Sok máshoz hasonlóan a kerti tó árak is emelkedtek 2021-ben, mi azonban – partnereinknek és tapasztalatunknak hála – most is a lehető legkedvezőbb árakon tudjuk beszerezni mindazt, ami szükséges, miközben figyelünk arra is, hogy a kedvező árak ne menjenek a minőség rovására. Igényes, első osztályú hozzávalók, korrekt árakon!

Dísztó árak

Egy dísztó kialakítása nem filléres kiadás, de érdemes befektetni egy ilyen fejlesztésbe, hiszen megkoronázhatja kertjét. Bízza ránk, profi szakemberekre a tervezést! Meghallgatjuk az elképzeléseit, ötleteit és a rendelkezésére álló keretet, és a lehető legnagyszerűbb disztavat hozzuk létre a kertjében!

Víz a kertben

A víz az éltető erő szimbóluma, ugyanakkor egy izgalmas, játékos felület, mellyel különleges atmoszférát teremthet otthonában. Nézzük, hogy jelenhet meg a víz a kertben!

Dísztó

Ha arra vágyik, hogy egy dísztó legyen a kertjében, melynek látványában bármikor nyugodtan gyönyörködhet, forduljon a Durucz Kerthez praktikus és kreatív tanácsokért a tervezést és a kivitelezést illetően. Mindenképp tartsa szem előtt, hogy a dísztó egy olyan elem, amivel bármikor megörvendeztetheti magát, környezetét. Az ördög a részletekben rejlik ebben az esetben is.

Egy ideális, hosszú távon pompázó, könnyedén karbantartható dísztó kapcsán figyelni kell arra, hogy a kert mely pontján helyezkedjen el, milyenek legyenek a méretei, hogy alakítsa ki az ezzel összhangban lévő növény- és állatvilágot. A fenntartás is fontos: segítünk, hogy milyen technikai berendezésekkel és óvintézkedésekkel biztosítsa magában a tóban a körülményeket.

Fürdőtó

Egy megfelelően nagy kert esetében fürdőtó kialakítására is van lehetőség, ahol felfrissülhet családjával a legmelegebb nyári napokon. Ez egy igazán extravagáns, nem mindennapos elem, amivel igazán egyedivé teheti a kertjét!

Ha arra vágyik, hogy fürdőzésre alkalmas tavacskája legyen, és elege van a felfújható medencéből, akkor vágjon bele a Durucz kert segítségével a projektbe, segítünk Önnek a hely kiválasztásától kezdve a tervek elkészítésén át egészen a kialakításig és karbantartásig mindenben!

Csobogó építése

A csobogó izgalmas kerti elem, hiszen izgalmasan csillantja meg a fényeket, ugyanakkor a vízcsobogásnak van egy különleges, meditatív hangulata. Akár a sziklakertbe szeretné telepíteni, akár a kerti tóba, a csobogóval kivételes hatást kelthet! 

Ennek technikai kivitelezése, ideális-ötletes megoldásai kapcsán keressen fel bátran minket, és segítünk Önnek a tervezésben, kialakításban!

Tippek és tapasztalatok

Kapcsolódó bejegyzéseink

Kertépítés magazinunkban rengeteg inspirációt, ötletet, hasznos, gyakorlati útmutatót talál.

Füvesítés

Térkő burkolatok és kerti utak építése

Sziklakert

Hogyan alakítsa ki a kertjét, milyen stílus most a trendi?

Kerttervezés

Hogyan gondoskodjon a vetett fű szépségéről?

Kerti tó képek

Kerti tó építés referenciák

Inspirálódjon a csodaszép kertekből, nézze meg legutóbbi munkáinkat, és hagyja, hogy szavaink helyett az eredményeink beszéljenek!

Tudástár

Tudástárunkban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a kertépítéssel, kertszépítéssel és kert fenntartásával kapcsolatban.

Öntözőrendszer

Vállaljuk családi házak, kertek öntözőrendszerének kivitelezését, karbantartását, javítását.

fenyokereg

Fenyőkéreg

Hol és hogyan alkalmazza a fenyőkérget kertjében? A válaszokkal segít Önnek a Durucz kert csapata!

Ajánlólevél

Megrendelőink véleménye

Egyeztessen időpontot,
személyes találkozót!

Legyen Önnek is csodás kertje: hívjon fel, és egyeztessünk egy időpontot, amikor elmeséli álmait!

+36 30 541 9921

Kapcsolat

Írja meg kérdéseit!