Kerítés építés

Kerti kerítés

Bízza kerítésének tervezését és kivitelezését megbízható és tapasztalt szakemberre!

A kerti kerítés elsődleges funkciója, hogy a szomszédos telkeket elhatárolja egymástól, valamint az utcafronttól. Emellett viszont esztétikai célja is van: a házzal harmonizálva egységes, békés otthont teremt. Ahhoz, hogy kerítése hosszú éveken át nyújtson biztonságot, privát teret, a masszív alapon túl minőségi alapanyagokra is szükség lesz. Bízza ránk kerítésének építését!

Kerti kerítés építés

A kerítés felépítése előtt alapos tervezésre van szükség, amely során felmérjük az egyedi szükségleteket. Utcafronti és telekhatároló kerítés közt is nagy különbség van, de ezen a két kategórián belül is sok szempontot kell figyelembe vennünk, mielőtt papírra vetjük a kerti kerítés tervrajzát.

Masszív falak

Van, akit zavar, ha az utcáról, vagy a szomszédok részéről minimális belátást nyújt a kerítés, illetve kutyás háztartásokban is gyakran előfordul, hogy teljes elszigetelést szeretnének a külvilágtól, ezzel számos problémát kiküszöbölve. A teljesen zárt kerítések is lehetnek esztétikusak, elegánsak – bízza csak ránk a kivitelezését!

Fényáteresztő kerítés

Egyfajta köztes megoldásként az egyik legnépszerűbb kerítés típus az eltolt léces kerítés, amely biztosítja a zárt, privát teret, mégsem árnyékolja le azt. Amennyiben Ön is hasonló, köztes megoldást szeretne, vázolja fel nekünk ötleteit, és mi megépítjük álmai kerítését!

Kertvárosi életérzés

A kertvárosi életérzés nyugodt, békés hangulatát tükrözik a szellősen rakott léckerítések, amelyek inkább esztétikai, mintsem biztonsági funkciót látnak el. A derékmagasságtól indulva egészen a két méteres változatig előfordulnak.

A kerti kerítésekről

Sokszor megfeledkezünk róla, de a kerítések a kert területén belül is igen hasznosak és mutatósak tudnak lenni. Térelválasztásra, ösvény kialakítására, virágágyás megóvására egyaránt kiváló megoldás lehet egy alacsonyabb, dekoratív kerítés. Kerti ösvény határolására a gabion kőkosarak a legnépszerűbbek, de készülhet egyszerű betonfal is, mediterrán kőborítással. Ágyások szegélyére alacsony fakerítést vagy drót díszkerítést alkalmaznak leggyakrabban – azonban ezen felül számtalan lehetőség vár még Önre!

Kerítés építés zsalukőből

Az egyik legnépszerűbb kerítéslábazat a zsalukőből készült, mutatós darab. Eltolt tégláinak, valamint az oszlopai közé beillesztett deszkáinak variálhatósága miatt egyre többen alkalmazzák kertjük határolására – kivitelezése azonban szakmai tudást és megfelelő szakembert igényel!  

Kerítés építés házilag

Sokan úgy gondolják, a kerítés építése házilag olcsóbb és egyszerűbb, mint valóban hozzáértő szakemberre bízni a munkát. A különbség azonban talán nem azonnal, de néhány éven belül láthatóvá válik: a házilag épített kerítések általában harmadannyi idő alatt leamortizálódnak, mint szakember által épített társaik.

Kerítés építés szabályai

A tartós kerítés építésének vannak olyan aranyszabályai, amelyeket kihagyva csupán plusz költségeket és időt áldozunk fel a kerítés oltárán. Ne kövesse el Ön is ezt a hibát! Bízza kerítése megépítését már az alapoktól egy megfelelő tudással rendelkező, gyakorlott szakemberre. Hívja a Durucz kert csapatát, ha tartós és mutatós kerítésre vágyik!

Gyakori kérdések a kerítés építéssel kapcsolatban

Önben is felmerültek kérdések a kerítés építéssel kapcsolatban? Milyen mély alap szükséges hozzá, hogyan ápolja, ha elkészült, milyen költségekkel számoljon? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésére választ kap!

Kerítés építés szabályai 2021

A kerítés építésének szakmai szabályai mellett önkormányzati szabályozása is van, amelynek minden esetben meg kell felelnünk a kerítés építése során. A 2021-ben érvényes szabályokkal a Durucz kert csapata tisztában van, kivitelezéseinket mindig a hatályos jogszabályok szerint végezzük el.

Kerítés építés Budapest

Természetesen kerítést a fővárosban élők is igényelhetnek, hiszen számos kerület zöldövezeti részén találhatók kisebb-nagyobb kerttel rendelkező családi otthonok. Mindegy, mekkora, vagy milyen típusú kerítést szeretne, szakembereink Budapesten is állnak rendelkezésére.

Kerítés építés engedély

Magyarországon a kerítés építésére a legtöbb esetben nem kell építési engedélyt kérni. Ennek ellenére nagyon sok önkormányzat követel legalább bejelentési kötelezettséget, különösen abban az esetben, ha alapozott kerítést szeretne építeni. Kerítés építése előtt érdemes felhívni a lakóhelye szerinti illetékes hivatalt, hogy ezzel kapcsolatban biztos információval rendelkezzen!

Kerítés építés árak

A kerítés építés árak két fő részből tevődnek össze: anyagköltség, valamint munkadíj. Az anyagköltség az egyéni igények szerint megtervezett kerítéstől függ, a munkadíj pedig ennek a munkának a kivitelezési idejétől, nehézségétől. Mivel ez egy felettébb összetett téma, kérjük, hogy személyre szabott árajánlatért minden esetben vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kerítés építés árak 2021

2021-ben kissé megemelkedtek az építőipari alapanyagok árai, így ezzel érdemes számolni. Az anyagárak tőlünk függetlenek, de partnereinkkel közösen igyekszünk a lehető legkedvezőbb áron biztosítani Ön számára a minőségi, tartós alapanyagokat.

Kerítés építés olcsón

Mint azt oly sok területen tapasztaltuk már, a kerítés építése során is felbukkannak kereskedők, akik olcsóbban árulják anyagaikat, azt ígérve, ezzel könnyítenek kiadásain. A helyzet azonban az, hogy az olcsó áru gyakran silány minőségű, így hosszú távon többletkiadást generálnak Önnek. Bízza a megfelelő anyagok kiválasztását a Durucz kert csapatára, és garantáltan hosszú évekig elégedett lesz kerítésével!

Tippek és tapasztalatok

Kapcsolódó bejegyzéseink

Kertépítés magazinunkban rengeteg inspirációt, ötletet, hasznos, gyakorlati útmutatót talál.

Füvesítés

Térkő burkolatok és kerti utak építése

Sziklakert

Hogyan alakítsa ki a kertjét, milyen stílus most a trendi?

Kerttervezés

Hogyan gondoskodjon a vetett fű szépségéről?

Kerítés építés képek

Kerítés építés referenciák

Inspirálódjon a csodaszép kertekből, nézze meg legutóbbi munkáinkat, és hagyja, hogy szavaink helyett az eredményeink beszéljenek!

Tudástár

Tudástárunkban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a kertépítéssel, kertszépítéssel és kert fenntartásával kapcsolatban.

Öntözőrendszer

Vállaljuk családi házak, kertek öntözőrendszerének kivitelezését, karbantartását, javítását.

fenyokereg

Fenyőkéreg

Hol és hogyan alkalmazza a fenyőkérget kertjében? A válaszokkal segít Önnek a Durucz kert csapata!

Ajánlólevél

Megrendelőink véleménye

Egyeztessen időpontot,
személyes találkozót!

Legyen Önnek is csodás kertje: hívjon fel, és egyeztessünk egy időpontot, amikor elmeséli álmait!

+36 30 541 9921

Kapcsolat

Írja meg kérdéseit!